Over ons

Den Houter Gerbera is een gerberakwekerij gevestigd in Waddinxveen, Nederland. Het bedrijf bestaat uit een oppervlakte van 18000 m² warenhuis waar 42 verschillende soorten cultivars worden geteeld.

Het bedrijf maakt gebruik van een belichtingsinstallatie die jaarrond de gerbera’s belicht, afhankelijk van het weer. De stroom voor deze installatie wordt grotendeels zelf opgewekt door middel van een Warmte Kracht Koppeling (WKK). Wanneer de WKK draait om de belichting te voeden, komt er warmte vrij om de stroom te maken. Deze warmte wordt opgeslagen in een buffertank zodat deze weer in de kas gebruikt kan worden om de kas te verwarmen.

De CO2 die vrijkomt van de WKK wordt schoongemaakt met een rookgasreiniger, zodat deze gebruikt kan worden om de gerbera’s te voorzien van CO2, en zo de groei te stimuleren. Verder wordt er zoveel mogelijk biologisch geteeld, dat wil zeggen, tegen plagen worden zoveel mogelijk natuurlijke vijanden uitgezet om de plagen te onderdrukken.

Het kasklimaat wordt ieder moment van de dag door een moderne klimaatcomputer gemonitord en gestuurd om een zo optimale groei en kwaliteit te behouden. Het watergeven gebeurt ook automatisch door de klimaatcomputer, zodat de planten niet te kort komen. Al het overtollige water wat gegeven wordt, wordt opgevangen, ontsmet en weer hergebruikt, zodat er niets geloosd hoeft te worden.

Den Houter Gerbera is lid van Summit en is MPS gecertificeerd. Ze bieden topkwaliteit gerbera’s aan..

Onze Missie

Build the best product that creates the most value for our customers, use business to inspire and implement environmentally friendly solutions.

Our Values

We strive to go above and beyond for our clients no matter the challenge. We aim to deliver our very best work every single day across our services.

“Love Nature has an amazing team of hard-working professionals. It has been a pleasure to meet them.”

Emily Davis